i'm back

the journey has begin.........

kAWAn - kAWan

accident...

hurm...kemalangan ni jadi mase lgi seminggu nk final..
kirenye aku ambek final dlm keadan x stabil la..
hadui...ok..meh aku cte dri mule...
pade satu mlm tu..mbe aku..ijat ajak aku g ambek mbe aku sorang ag..bean kt alor star..
pastu aku pown join la..yela nk teman ijat...
coz ble aku blk..dieowg la yg salu ambek aku kt alor star....
mase aku betolak dri poli pown da dkt2 pkoi 10...
dlm pjlnan pegi alhamdulillah xde pape...
sampai kt alor star da pkoi 11..
mule2 aku suh bean bwk moto..tp die ckp die ngntok..
die suh aku bwk..xpela aku bwk..
time mse on the way nk blk..kami singgah kt up town jap...
coz bean nk bli brg..
pas da bli brg kmi pown menerus kn perjlnan kmi blk poli....
mse tu hujan bru nk turun...
tngh best bwk moto dengan kelajuan yg x berape nk laju..
aku ternmpk teksi kt depan...
xpe la...teksi tu pown slow jer aku tngk..
aku pown bwk la cm bese ikot line moto...
mase time nk smpai kt traffic light..
tbe2 teksi tu belok ke kiri x bg signal...hadoi...
dalam pale aku mase tu redho jela..
aku langgar tayar depan teksi tu...bersepah aku ngn bean kt ats jln...
kasut croc aku pown bersepah...
nsb bek aku pakai helmet mbe aku..man...
helmet cap ape pown x taw..tp kuat gle helmet tu...
aku pown x taw aku jtuh cm ane...tanpa ku sedari..aku da ade kt ats jln da..
bler aku bngun jer..aku trus g kt abg teksi yg langgar aku tu..
ingt nk ketuk die ngn helmet aku..tp mase tu aku ase bahu aku cm tercabut jer..
pastu bwu aku cek moto...trok jgk la moto tu..teksi abg tu pown bley thn la..
abg tu ckp die nk bwk aku ngn bean p hospital...smpai jer kt hospital...
aku terima cederahati dri doktor...jarum scucuk..aku dah la takot jarum..
x lame lps tu..tuan punye moto n mber2 aku dtg...
da lps sumer hal2 kt hospital setel...aku,bean n mbe2 pg umh abg tu..
setel masalah moto kt sne...bler sume da setel abg tu bg kmi pencuci mulut..
lpas tu abg tu hantar aku ngn bean blk poli...
akhir nye pkoi 2 lebey kami sampai poli..
pnjang btoi pejalanan blk poli mlm tu..
*huhuhu...len kali beringat...bwk moto berhati-hati...
ingat la orang tersayang... *

6.58 am
23/11/2010
jom like entry kat atas

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogdotdotdot copyright by @ezzie azahari