i'm back

the journey has begin.........

kAWAn - kAWan

atok...

mase kte tengah senang lenang kt umh...
x tepikir ker kte tentang kesusah org len..
org yg xder tempat tinggal..
org yg x mampu untk menyara hidup walaupown hendak mencari sesuap nasi..
aku ckp cmtu coz ade somethng yg berlaku mase aku keluar jumpe mber td...
kejadian tu buat aku sebak..
ctenye cm nie..
ptg td aku ngn mber aku..iman ngn haris...nk g mandi sg..
mase aku ngn mber aku nek kete...datang seorang atok yg da x larat..
n bertongkat bwk cucu die...
die ckp die nk mntak sedikit duet...coz cucu die x mkn lagi dri pagi...
bler dgr jer cm2..aku ngn mber aku dgn iklas nyer collect la sowang ckit duet...
aku kesian kt atok tu..coz tepakse jge cucu die...da la die pown x lrt..
kmi pown xder duet...kmi just tlg ape yg kmi mmpu jer...
bler mber aku bg jer duet kt atok tu...
atok tu ucap kn bnyk2 trima kaseh..die doakn kmi selamat pegi dan balik..
n slamat dunie akhirat..mcm2 lagi die doakn kt kmi..
aku tngk care atok tu ckp kt kmi..mmg menyentuh perasaan..
aku sebak lam kete..tp cover2 ar..huhu...
tu la die..kasih sayang seorang atok terhadap cucu nya yg masih kecil..
hope atok tu pown slamat dunie dan akhirat...


12.19 am
26/11/2010
jom like entry kat atas

3 comments:

  1. erm..insyaAllah byk pahale korang tlong org dlm susa..hak3, sob3, x sangka, iman yg poket kempis pon sanggup bg duit..sob2, sedih2, tharu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogdotdotdot copyright by @ezzie azahari