i'm back

the journey has begin.........

kAWAn - kAWan

cinta si mr.bolabola dan mrs.lobaklobak....



hahaha...cerita nie rekaan semata-mata...
hanya ilham si admin yang nak sangat jadi pengarah drama melayu...
tapi tak dapat..hahahahahahah......so....entri kali nie..
admin nak mencerita kan kisah cinta mr.bolabola dan mrs lobaklobak...
enjoy ea....

locatian : disebuah ipt di dalam malaysia....
si wanita : mrs lobaklobak...
si jejaka : mr bolabola...

pada suatu pagi...mrs.lobaklobak sedang berjalan untuk menuju ke kuliah dengan membawa buku dan fail ditangan nya...

mr.bolabola sudah memandang mrs.lobaklobak dari jauh....dan untuk memikat hati si mrs.lobaklobak...
mr.bolabola memulakan trick nya untuk memikat gadis pujaan nya itu....dia berpura-pura seperti seorang yang sedang rush....dan dengan sengaja mr.bolabola melanggar mrs.lobaklobak sehingga terjatuh semua alat tulis..dan buku-bukunya.....

mr.bolabola : ya allah...saya mintak maaf....saya tak sengaja...nak cepat tadi...awak x apa-apa??(sambil mengutip pen dan buku-buku yang jatuh)
mrs.lobaklobak : hey...awak tak nampak ke??sakit tau tak...(marah tapi still kontrol ayu)
mr.bolabola : mintak maaf....(sambil jeling-jeling cover kat mrs.lobaklobak)

pada masa itu...mrs.bolabola menggunakan kepakaran nya..merembat pen mrs.lobaklobak...dan terus memasuk kan pen tersebut ke dalam poket tanpa diketahui oleh mrs.lobaklobak...

mrs.bolabola : saya betul-betul tak sengaja...mintak maaf ea...saya salah..(sambil buat muka sedey)
mrs.lobaklobak : huh'...ape-ape jela....(berpaling sambil buat muke marah...dan terus berlalu pergi)

setelah tamat kelas...mr.bolabola terus pergi ke giftshop...cari tedy bear yang kiut-kiut....dan sekeping kad yang ada tulis i'm sorry....balik jer bilik....mr.bolabola terus mengarang ayat dan mengikat kad dan pen yang mr.bolabola rembat tadi pada bear yang kiut tu...

keesokannya...mr.bolabola mengupah kawan mrs.lobaklobak untuk mengepos tedy bear yang dibeli semalam...

kawan mrs.lobaklobak : mrs.lobaklobak.....tengok nie...i ade nie...(sambil menunjukan bear tersebut)
mrs.lobaklobak : wah...comellnya....(sambil membelek bear yang kiut tu dgn penuh minat)
kwn mrs.lobaklobak : kalo i bagitau sesuatu jangan terkejut ea.....
mrs.lobaklobak : ape die??(muke penuh tande tanye)
kawan mrs.lobaklobak : bear nie sebenarnya....u yang punya.....ade orang suruh i bagi kat u...
mrs.lobaklobak : hah!??siape??(sambil buat muke terkejut + seronok...korang pikir la sndri cmne muke tu)
kawan mrs.lobaklobak : wah...u tengok..siap ade kad lagi...romantik gitu...ahhaha..u bace la..ape dia tulis..

mrs.lobaklobak...terus balik ke biliknya...

apabila membuka kad itu......kedengaran lagu ini....dan tertera la beberapa karang ayat daripada 
mr.bolabola.....

video
(sila full screen kan video clip ini)

tersentuh hati mrs.lobaklobak..apabila mendengar lagu yang mendayu-dayu tu dan keiklasan hati mr.bolabola...dan selepas kejadian itu..hubungan mr.bolaboal dan mrs.lobaklobak...semakin rapat...
sehinggakan..mereka menjadi pasangan kekasih yang bahagia....

the end....

hahahhaa...amacam??best tak cerita yang admin cerita kan...
lau best click la like kat atas tu...
bley admin ceritakan lagi kesah mr.bolabola dan mrs.lobaklobak....
hahahha..chiillll...ea...




9:15 pm
5/27/2011
jom like entry kat atas

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogdotdotdot copyright by @ezzie azahari