i'm back

the journey has begin.........

kAWAn - kAWan

tabiat orang kitee....



 cakap pasal tabiat orang kite...macam-macam ada...
hahaha...yang tak penah kita tengok pown ade.....
ade yang positif dan ade yang negatif...
so...entry kali nie..aku ade list kan beberapa tabiat orang kite...
yang selalu orang kita buat......aku rase korang pown penah tengok tabiat nie...


tabiat 1:
kalau waktu kenduri jer...mesti poket tuan rumah berat....mane tak nye...
setiap kali salam mesti dapat duet...huh'...kayo-kayo...
aku ase macam best jer salam-salam waktu kenduri nie...
setiap salam bernilai weh...hahahhaha...
kan masyuk macam tu....tapi aku rase tu tabiat yang baik...
coz sikit sebanyak duet yang orang bagi tu..boleh tolong tuan rumah bekap balik duet yang dieorang keluar kan...yela....bukan sikit duet yang nak kena keluar buat kenduri kawen...hahahha...betol tak??

tabiat 2:
kenapa kalau orang nak jual kereta jer...mesti ade tong minyak dieorang letak kat atas kereta tu...
kenapa tak letak banner ker....lampu kelip-kelip ker..
baru dapat tarik minat orang nak beli kereta...kan2...
nie letak tong minyak...pastu takder orang nak beli...kesian kat kereta tu...
berkarat kena hujan ngan panas....
hahahhaha....

tabiat 3:
setiap kali ade roblok polis...mesti ade kereta yang selisih dengan kita bagi lampu...
so nanti kita dah boleh bersiap sedia untuk menempuh roblok tu....macam buat salah jer...
hohohohoh..betapa bagus nya rakyat malaysia nie...
saling ingat mengingati...so...nanti xde la rakyat malaysia yang kena saman...
bagus kan...

tabiat 4:
kalau ade accident jer..mesti ramai orang berhenti...korang mesti perasan kan...
orang ramai behenti bukan nye nak tolong...tapi tengok jer mangse tu...
ade yang lebih terok...ade plak yang siap rakam n snap gmbr lagi sambil wat muke bangge..
huh...kesian kat mangse yang terlibat tu...kalau la mangse tu boleh berjalan..
mesti dieorang da sepak orang yang snap gambar tu...ade yang tak boley bla lagi...
ade yang siap ambil no plat kereta tu...hoh'...sungguh tak senonoh...hahahhaha...

tabiat 5:
hahahaha...yang kelima nie pulak untuk korang yang selalu naek lift....
korang perasan tak....kalau naek lift mesti ade sorang dua yang tekan up and down button banyak kali...
tambah-tambah orang yang nak cepat....da tekan sekali dia nak tekan lagi...
padahal dah menyala dah lampu tu..tapi still tekan button tu sampai pintu lift terbukak...
hahahahahah...kalau la lift tu boleh bercakap..mesti die cakap..korang tak paham bahasa....
korang ingat kalau korang tekan button tu bnyak-bnyak lift tu boleh turun laju cam roket ker...
hahahhaa...tak boleh la kawan...so...korang sabar jela masa naik lift tu...sabor jela...

so...nie jela entry aku kali nie...hope korang terhibur bace entry aku tu...
kalau korang suke...boleh tekan like button kat atas tu...hahahahhaha..
okeyh la geng...chill ea...




10:00 pm
5/30/2011
jom like entry kat atas

1 comment:

  1. hahahaha....
    wa stju la.....
    mmb btul...
    pasal roadblock , ngn lift . .
    yg len pun okay :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blogdotdotdot copyright by @ezzie azahari